E-Bakfietsen


Het gaat sneller, verder en gemakkelijker. Niet alle e-Bike systemen zijn geschikt voor een bakfiets. Urban Wheelz Center heeft ruime ervaring met verschillende systemen en biedt voor elke situatie een passende e-oplossing.

Wat is een e-Bakfiets

ebikekit copyEen e-Bakfiets is een bakfiets met elektrische trapondersteuning. Vrijwel alle normale ebike-systemen worden gemaakt om relatief lichte toerfietsen verder te laten gaan. Bakfietsen worden doorgaans zwaar beladen en worden vaker voor kortere stukken ingezet. Daardoor zijn er vaker momenten waarop de trapondersteuning even (veel) meer  kracht moet leveren. Normale ondersteuningssets zijn daarvoor minder geschikt. Het vraagt aanpassing van motor, accu en niet onbelangrijk: de controller. Bij goedkopere bakfietsen in het budgetsegment worden helaas ook goedkopere onderdelen voor de trapondersteuning gebruikt. Geen gelukkige combinatie wat ons betreft.

Waarom elektrische ondersteuning

Het imago dat bakfietsen zwaar zouden fietsen is bij kwaliteitsbakfietsen echt een misverstand. De eerste vraag is dan ook of trapondersteuning wel nodig is. Goede ondersteuning kost tussen 1000 en 1500 meerprijs. Maak dan ook de juiste keuze’s. Een advies dat past bij de specifieke wensen en gebruiksdoelen is daarbij aan te bevelen. Urban Wheelz Center heeft ruime ervaring in toepassen van verschillende merken, soorten en type’s elektrische ondersteuning. Urban Wheelz Center werkt samen met E-Bike Kit. We zijn u graag tot dienst bij het elektrisch maken van uw bakfiets. Dit kan zowel bij de eerste aanschaf als daarna.

Tijdens de bakfietstestdagen zal de e-bakfiets uitgebreid aan bod komen. Interesse? Kom ook naar de UWC Bakfietstestdagen in Geldrop. Aanmelden kan hier en het is gratis!

Lees alles | Stel een vraag | Offerte aanvragen | Aanmelden testdag |