Onbezorgd bakfietsen


uwc-werkplaatsOnbezorgd fietsen begint bij een vakkundige werkplaats

Een fiets is een “assemblage” product. In de fabriek worden alle afzonderlijke onderdelen aan het frame gemonteerd. Een fiets is ook een “systeem” waarbij alle onderdelen met elkaar in verband staan. Rijklaar maken houdt in dat alle boutjes en moertjes, kabels, lagers, remmen, ketting en tandwielen worden nagelopen en vastgezet en daarbij als één systeem op elkaar worden afgesteld.  Vakkundig rijklaar maken draagt bij aan veiligheid en fietscomfort en voorkomt versnelde slijtage en onnodige storingen.

Controle beurt
Door ingebruikname van de fiets wordt “het systeem” belast en werken alle onderdelen wat op elkaar in. Hierdoor kan kleine speling ontstaan bij oa de remmen, versnellingen, ketting/tandwiel en spaken. Tijdens een controlebeurt, bij voorkeur binnen drie maanden wordt dit alles nog eens na-gesteld. Deze controle- of na-stelbeurt is evident voor een langdurige zorgeloze werking van de fiets.

Periodiek onderhoud
Pas als ie het helemaal niet meer doet – bij een lekke band bijvoorbeeld – is het in de praktijk pas tijd voor onderhoud en blijkt er alle lange tijd méér aan de hand te zijn. Maar ja, hij deed het nog en zonder bakfiets, dat gaat echt niet meer, geen dag! Het laten uitvoeren van periodiek onderhoud scheelt stukken. Urban Wheelz Center adviseert om een keer per jaar de fiets voor een stel- en smeerbeurt aan te bieden. Tijdens het controleren en opnieuw afstellen  van “het systeem” wordt ook gekeken naar sporen van slijtage en kunnen ionderdelen (mn banden, ketting&tandwielen) preventief worden vervangen. Er wordt gewerkt aan de hand van een zgn 40-punten checklist.

Halen&brengen
Een bakfiets is te groot en te zwaar voor de fietsendrager. Sowieso is het met kleine kinderen en een drukke agenda erg lastig om ook nog eens de (kapotte?) bakfiets te  brengen.  Dit kan dagelijks binnen Geldrop/Eindhoven en op afspraak binnen een verzorgingsgebied dat beslaat Amsterdam – Utrecht – Rotterdam – Arnhem/Nijmegen – Maastricht. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Lees alles | Stel een vraag | Offerte aanvragen | Aanmelden testdag |